Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Testfelépítés: közepes méretű macska, közepesen erős csontozattal és mérsékelten fejlett izomzattal. Karcsú és nyúlánk, a lábak közepes hosszúságúak, a mancsok kerekek. A farok hosszú, tőben széles és a lekerekített végéig elkeskenyedő.

 

 

Fej: ékalakú, hosszabb, mint amilyen széles. Erős áll és finom állkapocs formáz egy gyengéden kerekített orrot. A profil enyhén ívelt.

 

Fülek: nagyok, közepesen magasan tűzöttek; a fültőtől a fülhossz 2/3-áig egyenesen állnak, majd 1/3-ad részben először egyenes ívben hátrafelé hajlanak, majd a fej hátsó részének közepe felé kunkorodnak. A fülhegyek íveltek és rugalmasak, nem érintkezhetnek a fülek hátsó részével. A hajlásszög 90-180° között van.

 

 

Szemek: nagyok és picit ferdék, mogyoró formájúak (a felső széle ovális, az alsó kerek), a szemszín tiszta és harminozál a bunda színével, a sziámi színezetűeké intenzív kék.

 

 

Szőrzet: rövid szőrű változatnál: rövid, selymes, testhez símuló, rugalmas, nagyon kevés aljszőrzettel. A félhosszú szőrű változatnál: közepes hosszúságú, selymes, testhez símuló, nagyon kevés aljszőrzettel. A farok zászlós, a nyakfodor nem hangsúlyos.

 

 

Színváltozatok: a csokoládé és fahéj,  valamint ezek hígult változatai, a lila és őzbarna, semmilyen változatban, és mintázatban nem fogadhatók el, a többi színváltozat, beleértve a sziámi színezetűt is, elfogadott.

 

 

 

Pontszámok (WCF):

Testfelépítés: 25 pont
Fej: 25 pont
Szőrminőség és szín: 15 pont
Fülek: 30 pont
Kondíció:

  5 pont

Tenyésztők:    Színváltozatok    Vissza
Blue Eminence (PL)        
    Képtár   Főoldal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.