Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Testfelépítés: közepes testméretű, izmos. Erősebb és nehezebb, mint amilyennek látszik. Álla erős, profilja kerekített. Háta a vállától a tomporáig egyenes, lábai arányosak, a mancsok kecsesek, oválisak. A farok egyenes, közepes hosszúságú, tőben gyenge, és enyhén lekerekített vége felé elkeskenyedő.

 

 

Fejforma: rövid, tompa ékalak, körvonala lágyan kerekített. Pofacsontja hangsúlyozott, széles, profilja határozottan ívelt. Álla és alsó állkapcsa erős.

 

 

Fülek: nagyok, egymástól távol helyezkednek el, enyhén előre dőlnek. Széles alapúak, végük picit lekerekített. A fülek külső vonala az arc felső része formájának folytatása.

 

 

Szemek: nagyok, egymástól távol helyezkednek el, felső vonaluk keletiesen ívelnek az orr felé, alsó vonaluk kerekített. A szemszín árnyalata a sárgától a borostyánig elfogadott.

 

 

Szőrzet: nagyon rövid, testhez simuló, finom és fényes, minimális aljszőrzettel. Az összes színváltozatnál a test alsó része kicsit világosabb, mint a hát. A testszín mintázata jól kivehető, a jegyek , összehasonlítva a testszínnel, picit sötétebbek.

 

 

Színváltozatok: az összes cirmos változat elfogadható. Spotted - pettyes; classic - klasszikus (márványos), mackerel - makréla; ticked - gyűrűzött (mint az abesszin macskáknál)

 

 

Hibák: pinch, vagy beesett arc, zöld szemszín, fehér foltok.

 

 

 

Pontszámok (WCF):

Testfelépítés: 20 pont
Testszín: 15 pont
Szőrminőség: 15 pont
Fej és fülek:  25 pont
Szemek: 20 pont
Kondíció:

  5 pont

Tenyésztők:    Színváltozatok    Vissza
         
    Képtár   Főoldal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.