Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Testfelépítés: közepes testméretű, elegáns macska, karcsú és izmos. A test hosszú és hajlékony. A nyak hosszú és karcsú. Az mellkas és a váll soha nem szélesebb a csipőnél. A lábak  hosszúak és karcsúak., a mancsok kecsesek és  oválisak. Az ostorszerű farok nagyon hosszú és elkeskenyedő.

 

 

Fej: ékalakú koponya. Az ékalak egyenes vonalban vezet az orrtól mindkét oldalon a fülekig. Az orr hosszú és egyenes, a homlok lapos. A profil enyhén domború. Hegyes orr, jól fejlett áll, az orrheggyel azonos vonalban..

 

 

 

Fülek: hatalmasak, széles alapúak, hegyesek.  A fülek külső vonala az ékalak folytatása.

 

 

 

Szemek: mandulavágásúak, enyhén az orr felé dőlnek, és harmonikusak az ékalakú fejjel.  A szemek közti távolság nem kisebb, mint a szemek szélessége. Színük élénk, mély kék.

 

 

 

Szőrzet: közepesen hosszú, fényes és selymes. Nincs aljszőrzet, "zászlós" farok kívánatos.

 

 

 

Színváltoztatok: a sziámi egy színes jegyű macska. Elfogadott színváltozatai: fóka, kék, csokoládé, lila, vörös, krém, fahéj, valamint ezek cirmos és teknőc változatai. A jegyekben fehér folt nem fordulhat elő. A jegyek lassan alakulnak ki, míg a macska  teljesen ki nem fejlődik. Ezért a fiatal állatoknál a jegyek nem teljesek.  Az idősebb macskáknál a testszín sötétedhet.

 

 

 

Hibák: a túl mélyen ülő, vagy kiálló szemek, kancsalság, bog, vagy megtöretés a farkon, sötét folt a hason, vagy a testen, fehér folt a testvégeken .

 

 

 

 

Pontszámok (WCF):

Testfelépítés: 25 pont
Fej: 25 pont
Szemek: 15 pont
Szőrminőség: 20 pont
Színezet és jegyek: 10 pont
Kondíció:

  5 pont

Tenyésztők:    Színváltozatok    Vissza
         
  Képtár   Főoldal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.